Stadion: De Kuip

Toeschouwers: 40.650

Competitie: KNVB Beker (Finale)

Uitslag: 1-1 (PSV w.n.s.)

Voor het 2e jaar op rij ging de bekerfinale tussen PSV en Ajax en voor de 2e keer was ik erbij. Deze keer gingen we met het hele gezin. We reden naar de parkeerplaats en gelukkig ging het een stuk sneller dan vorig jaar. We kregen kaartjes in Vak P en pakten de tram naar het stadion. Mijn vader had ook nog kaarten geregeld voor bekenden van ons en die kwamen we al snel tegen. We dronken wat, keken wat rond en gingen naar binnen.

Op onze plaatsen zaten de sfeer er al goed in. We hadden prima zicht en er werd al veel gezongen. Toen de wedstrijd begon was er bizar veel vuurwerk, wat er gaaf uitzag. De wedstrijd begon hierdoor wel iets later, maar dat maakte voor ons niet uit. Het was een slechte wedstrijd, maar wel een spannende. Er was veel gedoe op het veld en dat vertraagde de wedstrijd. Bergwijn scoorde 1-0 en provoceerde de PSV supporters. Dit werd hem niet in dank afgenomen. In de 2e helft maakte Hazard, die erin gekomen was, de 1-1 wat het ook bleef.

De verlenging leverde ook geen kansen meer op en toen kwamen de penalty's. Ajax scoorde, PSV ook, daarna misten ze allebei 2 keer en scoorden ze allebei 1 keer. Alvarez nam de laatste van Ajax en schoot hem in de handen van Drommel. Silva mocht de winnende nemen en deed dat ook. Voor het 2e jaar op rij was PSV bekerwinnaar.