Borussia Mönchengladbach

Stadion: Borussia Park

Capaciteit: 60.250

Datum: 15 april 2023

Op deze dag bezochten we, onderweg naar de wedstrijd KSC Uerdingen - Schwarz Weiss Essen, het stadion van Borussia Mönchengladbach. Ik was hier in 2018 een keer geweest bij een toernooi met o.a. BMG en Bayern München. Nu wilde ik het graag nog een keer zien en reden we even langs.

We parkeerden de auto naast het stadion en zagen de clubshop, het hotel wat in het stadion zit en de Fohlenbar. Die Fohlen, wat 'de veulens' betekent, is de bijnaam van BMG. We keken even rond in de shop en liepen wat rond het stadion. Alle poorten zaten dicht en binnenkomen zou moeilijk worden.

Tegen het stadion aan zat het museum. We vroegen hier of we mogelijk naar binnen konden. Ze zeiden dat de laatste stadiontour al weg was. Er waren geen andere mogelijkheden. Uiteindelijk liepen we door wat gangen en zagen we in vitrines de UEFA Cup, de Duitse kampioensschaal en de DFB Pokal die de club allemaal tussen 1970 en 1979 gewonnen had. We kwamen hier iemand van de beveiliging tegen en vroegen of we een paar foto's in het stadion mochten maken. Hij zei dat ze dat eigenlijk niet doen, maar omdat het rustig was we snel even konden kijken. Super gaaf dat deze man zijn sleutelbos pakte en ons naar binnen liet. We liepen door het spelershome en stonden ineens op de hoofdtribune van het Borussia Park. We keken rond en maakten wat foto's. We zagen de staanplaatsen op de Nordkurve en de donkergroene stoeltjes. Gaaf om even rond te kijken in dit stadion met meer dan 60.000 plaatsen. Met dank aan 1 meneer van de security! We aten een burger in de Fohlenbar en gingen toen snel verder naar Uerdingen.