Breskens - Sluis

Stadion: Sportpark Baersande

Toeschouwers: 100

Competitie: Vriendschappelijk

Uitslag: 1-2

 

Een paar dagen voor de start van het seizoen was er nog een oefenwedstrijd bij vv Breskens. Het was de lokale derby tegen sv Sluis. Ondanks dat het slechts clubs uit de 4e klasse waren, gingen mijn vader en ik toch even kijken bij deze derby in Zeeuws Vlaanderen.

 

Toen we aankwamen bleek dat de wedstrijd niet op het hoofdveld werd gespeeld, omdat daar net nieuw gras was ingezaaid. Het hoofdveld lag er mooi bij met een grote zittribune, scorebord en goede verlichting. We liepen hier dus echter voorbij en gingen naar een bijveld waar ongeveer 100 mensen de wedstrijd zouden bekijken.

 

Het eerste doelpunt misten we, waardoor het al snel 0-1 voor Sluis was. Het was zomeravondvoetbal zei mijn vader. Het was niet heel goed, wat ook kwam door het lange en trage gras, maar we zaten zo dicht bij het veld dat we alles goed konden zien en horen. Omdat we naast de goal zaten, was het vooral bij corners interessant wat er gebeurde. Duwen, trekken, schelden en een doelpunt waren het resultaat, 1-1.

 

Na de rust kreeg de thuisclub meerdere kansen, waarvan 2 voor open goal, maar ze gingen er niet in. Aan de andere kant omspeelde de spits van Sluis de keeper van Breskens en toen was het 1-2. Dit was ook de uitslag, want ondanks wat kansen werd er niet meer gescoord. Omdat ik op het veld zat en 5 keer de bal mocht halen/aangeven, voelde ik me soms wel de ballenjongen en dat was leuk om mee te maken. Het was de wedstrijd op het laagste niveau wat ik ooit had gezien, maar het was leuk om bij deze derby te zijn geweest.