Club Brugge - KAS Eupen

Stadion: Jan Breydelstadion
Toeschouwers: 25.409
Competitie: Jupiler Pro League
Uitslag: 0 - 0

 

Na een dagje in het Boudewijn Seapark in Brugge, reden we langs het Jan Breydelstadion. Bij het ticketkantoor probeerden we kaartjes te kopen voor de wedstrijd tegen KAS Eupen. Dit lukte niet maar online kon het nog wel en zo ging ik een paar uur later naar mijn eerste wedstrijd in het Belgische voetbal.

 

We parkeerden de auto en liepen in een stoet van supporters naar het stadion. De shirts van Vormer waren goed vertegenwoordigd. Bij het stadion was een groot veld met eettentjes en biertenten. Ook had je souvenirwinkeltjes rondom het stadion. Het is apart dat zowel Club Brugge als Cercle Brugge in dit stadion spelen. Hierdoor is de ene kant Blauw-zwart en de andere kant Groen-zwart. Wij zaten in een hoek van het stadion op de 2e ring. Het leek alsof we buiten het stadion zaten, omdat je zo tegen de zijkanten van de andere tribunes keek, Het was ook nog een onoverdekt en met de regen was dat niet ideaal. Het uitzicht was wel goed, dus de wedstrijd kon beginnen.

 

Club Brugge stond na 3 wedstrijden bovenaan met 9 punten en Eupen laatste met 1 punt. In de wedstrijd zag je dit wel terug met balbezit, maar niet met grote kansen. Vormer zat de eerste helft op de bank en dat merkte je. Toen hij er in de 2e helft inkwam ging het publiek er meer achter staan, combineerde hij met Hans van Aken en kwamen er wat kansen. Vormer had ook een penalty moeten hebben, maar helaas kreeg hij die niet.

 

We waren inmiddels op andere, overdekte stoelen gaan zitten en zagen Eupen in de counter bijna scoren. Gescoord werd er uiteindelijk niet, want het bleef 0-0. Het was wel mooi om dit bijzondere stadion een keer te zien, helemaal omdat het uiteindelijk over een paar jaar wordt afgebroken. Met de open hoeken ziet het er anders uit dan andere stadions en met de kleuren van 2 clubs ook. Een mooie eerste kennismaking met voetbal in België.