Stadion: De Vliert

Toeschouwers: 4.302

Competitie: Keuken Kampioen Divisie

Uitslag: 2 - 0

Het was de laatste speelronde van de Keukenkampioen Divisie, seizoen 2018-2019, en we gingen naar Den Bosch - Go Ahead Eagles. Voor de wedstrijd stonden ze nummer 3 en nummer 5 en ze zouden beiden play-offs gaan spelen. De uitslag van vanavond was nog wel belangrijk, want het bepaalde tegen wie ze zouden moeten in de play-offs.

We waren er al vroeg en kochten kaartjes, achter de goal, naast het uitvak van GAE. Mijn vader had alleen een pinpas bij zich en geen geld, maar in het hele stadion kon je niet pinnen en dus geen broodje frikandel of kroket deze keer. Wel mooie plaatsen met een goed uitzicht.

Het stadion was ongeveer half vol. Nadat de eerste minuten voorbij waren, waarin GAE het meeste de bal had, kreeg Den Bosch de meeste kansen. De keeper van GAE had een mooie redding, 2 ballen gingen naast en de rest werd geblokt. Vlak voor rust kwam toch de 1-0 na een mooie aanval over de linkerkant.

De 2e helft was niet super spectaculair en de supporters lieten zich ook niet heel erg horen. Wij gingen voor het einde naar huis en haalden toen bij de McDonalds alsnog een frietje en een hamburger. Achteraf bleek dat Den Bosch in de 95e minuut nog een 2e treffer had gemaakt en ze dus met 2-0 hadden gewonnen. Door dit resultaat en door de resultaten van de andere clubs, moeten Den Bosch en GAE ook weer tegen elkaar in de play-offs. Na RKC Waalwijk en Jong FC Utrecht, was dit mijn 3e wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Er zullen er nog vele volgen.