Toeschouwers: 150

Competitie: Hoofdklasse

Uitslag: 4-0

Op maar een paar kilometer van ons huis ligt de club DHSC. Mijn vader vertelde me hierover en gaf me 'geschiedenisles' over het ontstaan en de fusie tussen DOS, Holland en Stichtse Boys. De laatste jaren is de club vooral bekend door Wesley Sneijder, omdat hij de club helpt. Zijn broer is hulptrainer en zijn andere broer is aanvoerder van DHSC. Het sportpark is ook naar Wesley Sneijder vernoemd.

Het clubgebouw heeft beneden kleedkamers en op de 1e verdieping een kantine met uitzicht op het hoofdveld. Ook is hier een terras. Ook heeft het een hele kleine staantribune die in het gebouw zit. Vandaag speelde DHSC tegen Rijsoord uit Ridderkerk en DHSC was veel beter. Er waren niet veel mensen en het was koud, maar van het voetballen werd je aan het begin wel warm, want het ging snel, was aanvallend en na 20 minuten stond het al 2-0.

In de rust aten we een broodje, dronken we wat en zagen we alle sjaals van Europese topclubs in het clubhuis hangen. De tweede helft begon niet heel spannend, maar na een rode kaart voor iemand van Rijsoord, maakte DHSC toch nog de 3-0 en 4-0. Die laatste goal was een penalty en een paar minuten later was het afgelopen. Een makkelijke overwinning op het Wesley Sneijder sportpark. Ze staan nu 2e en wie weet spelen ze volgend jaar wel 3e divisie. Tegen die tijd ga ik misschien nog wel een keer kijken.