MSV Duisburg - FC Ingolstadt

Stadion: Schauinsland Reizen Arena

Toeschouwers: 14.127

Competitie: Bundesliga.2

Uitslag: 2-4

 

Nadat we een dag eerder, na de wedstrijd tussen Rot Weiss Oberhausen en Wuppertaler SV, naar Duisburg waren gereden, zijn we daar blijven slapen. Vanochtend toen we wakker werden zaten we dus al in de buurt bij MSV Duisburg en dat zagen we meteen in de stad. Al vroeg in de ochtend liepen er mensen met blauw-witte shirts en sjaals door de stad. De fanshop in het centrum, die net open ging toen wij erlangs liepen, had ook al de eerste bezoekers.

 

Nadat we in de stad ontbeten hadden gingen we naar Tiger & Turtle. Dit is een achtbaan waar je overheen kan lopen. In de verte zagen we toen het stadion al en uiteindelijk reden we daar aan het einde van de ochtend naartoe. We konden vlakbij parkeren en we kochten onze kaarten. Het was al lekker druk in de fanshop en op het pleintje tegenover het stadion, waar de thuisfans zich verzamelden.

Toen we het stadion binnen gingen stonden op de Nordkurve al de eerste mensen. Deze fanatieke supporters hadden vlaggen en sjaals bij zich. Hier was ook een muur met vroegere 'helden', waaronder de Nederlander Alfred Nijhuis. Na een lekker broodje en wat drinken begon de wedstrijd. Er werd veel gezongen en de sfeer aan onze kant was goed. Ingolstadt had ook aardig wat mensen mee en zij hadden ook vuurwerk. De rest van het stadion was redelijk leeg. Ondanks dat was het een goede sfeer. We zagen veel doelpunten, helaas voor MSV vooral van Ingolstadt, wat ook gaaf was.

 

Het einde van de wedstrijd zagen we niet, waardoor we 3 doelpunten hebben gemist. Wij gingen eerder weg, omdat we ook nog de wedstrijd tussen Schalke 04 en Eintracht Frankfurt gingen kijken. Dit was in ieder geval een mooi voorgerecht in een prima stadion.