FC Eindhoven

Stadion: Jan Louwers Stadion
Capaciteit: 4.200

Datum: 12 december 2020

Vandaag waren we in Eindhoven. We gingen naar het Philips Museum en we bezochten het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven. Het stadion heeft maar 3 tribunes en vanachter 1 goal, waar geen tribune staat, kan je door de hekken naar binnen kijken. Het gaf een leuk beeld, maar we wilden ook nog even een rondje lopen om meer foto's te maken. Bij de hoofdingang zagen we mensen binnen zitten en we vroegen of we in het stadion mochten kijken. Het mocht en we kregen zelfs een hele rondleiding wat super gaaf was.

Die avond moest FC Eindhoven thuis spelen tegen MVV. Helaas was dit door Corona zonder publiek, maar het stadion werd toch mooi klaargemaakt. We werden meegenomen in de VIP ruimte. Deze is inde oude hoofdtribune die er al sinds 1934 staat. Uiteraard is deze gerenoveerd, maar sommige delen waren echt nog oud. Hierna liepen we verder over de hoofdtribune, waar vaak bestuursleden en familieleden van spelers zaten, richting het uitvak. Uiteindelijk liepen we weer voor de hoofdtribune langs naar de andere korte zijde. Alle tribunes hebben de naam van een FC Eindhoven legende, net zoals de naam van het stadion. Ik hoorde dat FC Eindhoven in 1954 landskampioen geweest was. Dit wist ik niet en kon ik me nu ook niet meer voorstellen.

 

We mochten kort het (lege) supportershome in en zagen het vak van de fanatieke supporters. Hier stond een mooie graffiti, die ze uiteindelijk nog veel groter willen maken. Van deze kant zag je de hoofdtribune met de aparte daken goed. Dit maakt het mede een bijzonder stadion. Ook doordat er achter 1 goal geen tribune is, is het stadion anders dan veel andere stadions. Na een laatste foto op het kunstgras van FC Eindhoven gingen we er weer vandoor. Het was super leuk en aardig dat ze de tijd namen om ons rond te leiden en bijzonder om nu ook op plekken van het stadion te komen, waar je normaal niet komt.