FC Utrecht - FC Groningen

Stadion: De Galgenwaard

Toeschouwers: 3.000

Competitie: Eredivisie (playoffs)

Uitslag: 1-0

 

Wow! Mijn eerste wedstrijd in 2021 in een stadion. Door corona kunnen we al maanden geen wedstrijden bezoeken, maar eindelijk mogen we weer. Eerst moesten we ons een dag van tevoren laten testen in het stadion. Gelukkig waren mijn vader en ik negatief en konden we naar de wedstrijd.

We kwamen het stadion in op de hoofdtribune. Het was een heerlijk gevoel om de tribune op te lopen, spelers te zien en het geluid van de fans te horen. Nu ik hier was, bedacht ik me dat ik het nog meer had gemist dan ik dacht.

 

Deze wedstrijd was bijzonder, omdat het voor mij de eerste in 9 maanden was, maar ook omdat ik Arjen Robben live kon zien spelen. Ondanks dat er maar 3.000 mensen waren was er wel een leuke sfeer. Zelf zaten we op de VIP tribune en kregen we de hele wedstrijd drankjes en hapjes gebracht. Het uitzicht was prima en ook als was de wedstrijd niet super, het was wel spannend, ook omdat er een plek in het Europees Voetbal verdiend kon worden.

 

Zelf keek ik vooral naar Arjen Robben, maar hij kreeg geen kans vandaag. Wel zag ik een paar keer zijn bekende dribbels, maar dat was niet genoeg. Ongeveer 10 minuten voor tijd werd er door Simon Gustafson gescoord en daardoor won FC Utrecht met 1-0. Dit kon wel eens de laatste wedstrijd ooit van Arjen Robben zijn geweest. Dan kan ik later zeggen dat ik daar met 'slechts' 2.999 andere toeschouwers bij was.