Stadion: Galgenwaard

Toeschouwers: 20.364

Competitie: Eredivisie

Uitslag: 5-1

Afgelopen week had FC Utrecht met 2-0 van Ajax gewonnen. De sfeer was dus goed, maar dat betekende niet dat ze zomaar van Sparta zouden winnen. Ik ging met mijn vader naar de wedstrijd en in het stadion hadden we afgesproken met een vriendje en zijn vader. We zaten op de City-side en zagen bij de desk van Fox Sport dat Henk Fraser, de trainer van Sparta, een interview gaf voor de wedstrijd.

Voor de wedstrijd was er een mooie sfeeractie met beelden van de overwinning op Ajax en vlaggen op de tribune. Nadat de spelers waren opgekomen, vielen de eerste 40 minuten van de wedstrijd erg tegen, maar Bart Ramselaar zorgde vlak voor rust voor 1-0. Na de rust werd er echter aan de lopende band gescoord en na 15 minuten stond het al 4-0. De einduitslag was 5-1 en de ene aanval was nog mooier dan de andere. Er zaten ook hele mooie doelpunten bij, waarvan de mooiste nog werd afgekeurd wegens buitenspel ook.

Ondanks dat Sparta niet de meest bijzondere tegenstander was, is dit was qua sfeer en qua wedstrijd wel 1 van de beste wedstrijden (de 2e helft dus) die ik in de Galgenwaard heb gezien.