Stadion: Offermans Joosten Stadion (Fortuna Stadion)

Toeschouwers: 7.011

Competitie: Eredivisie

Uitslag: 1-3

Nadat ik 's ochtends zelf een wedstrijd gespeeld had, reed ik met mijn vader en broertje naar Sittard, om daar naar Fortuna Sittard tegen NEC te gaan kijken. We sliepen in een hotel in(!) het Fortuna Sittard stadion. We kwamen in de middag aan en toen was er nog niemand. We liepen een rondje rondom het stadion, maar het was echt uitgestorven. De omgeving was ook niet leuk of gezellig. Het was op een industrieterrein met een Aldi in het stadion en een Mc Donalds vlakbij. Verder was er niets.

In de avond gingen we naar buiten en aten we een broodje frikandel en wat friet. Het was nog niet heel druk, maar je zag al wel groepen met supporters en de Limburgse televisie was er ook. We zaten achter de goal en zagen de warming-up. We zaten naast het vak met NEC supporters en het was het uitvak wat voor een leuke sfeer zorgde. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar in 6 minuten tijd, stond NEC ineens op 0-2 en eigenlijk had het 0-3 moeten zijn. Vlak voor rust kreeg Fortuna Sittard een penalty en die schoot Seuntjes raak, waardoor het 1-2 was.

Vrij snel na de rust maakte NEC 1-3, waardoor de supporters naast ons alleen maar enthousiaster werden. Het werd ook de uitslag en het Fortuna publiek droop uiteindelijk af. Van buiten was het stadion super lelijk, van binnen wel OK, maar de sfeer (en het aantal toeschouwers) vielen wel een beetje tegen. Na de wedstrijd hoefden we maar 2 minuten te lopen naar ons hotel, wat achter de andere goal lag. We hebben 4 doelpunten gezien en een stadion waar ik nooit geweest was, dus al met al een geslaagde avond.