Stadion: Sportpark De Putter Eng

Toeschouwers: 200

Competitie: Vriendschappelijk

Uitslag: 0-2

Op de velden van amateurclub SDC Putten werd vandaag sc Heerenveen tegen Maccabi Tel Aviv gespeeld en wij gingen kijken. Het hoofdveld van SDC Putten had een mooie tribune, met zowel staan- als zitplaatsen. Er werd echter niet op het hoofdveld gespeeld, omdat daar kunstgras lag. De wedstrijd was op een bijveld met natuurgras, waar 200 stoeltjes omheen stonden, allemaal op 1.5 meter.

Het leuke aan dit veld was dat we dichtbij de spelers zaten en alles goed konden zien en horen. Rondom het veld zagen we Ruud Hesp en Dennis Gentenaar, die vroeger keepten en nu allebei keeperstrainer waren en ook Foppe de Haan en Riemer van der Velde. Zij waren jarenlang trainer en voorzitter van sc Heerenveen.

Na een uitgebreide warming up, begon de wedstrijd. De 1e helft was Heerenveen iets beter, maar ze kwamen wel met 0-1 achter. Iedereen was boos op de scheidsrechter en grensrechter, maar er was geen VAR, dus het bleef gewoon een doelpunt. Er waren een paar mooie aanvallen, maar het bleef 0-1 tot de rust.

In de 2e helft waren er veel wissels en het spel werd niet beter. Er waren geen hele grote kansen meer, maar Maccabi maakte via een rebound nog wel 0-2. Ik ging op de foto met o.a. Henk Veerman, Joey Veerman en de trainer van Heerenveen. Met een lekker broodje en wat laatste foto's namen we afscheid. Volgende week voorronde Champions League in het PSV stadion, maar dit was toch ook wel erg leuk!