Heerenveen - Sankt Pauli

Stadion: Abe Lenstra Stadion

Toeschouwers: 10.000

Competitie: Vriendschappelijk

Uitslag: 2-2

 

Samen met FC Twente stond Heerenveen bovenaan mijn lijstje om dit jaar te bezoeken. Dat dit al voor het seizoen gebeurde en ook nog eens tegen Sankt Pauli was helemaal mooi. 2 jaar geleden was ik namelijk bij het stadion van Sankt Pauli. Ik kon ze toen niet zien spelen, maar nu dus uiteindelijk 2 jaar later alsnog.

 

We zetten de auto naast het stadion en in de feanstore kocht ik een sjaaltje. We liepen door het stadion naar onze plaatsen direct achter de goal en we hadden een super uitzicht. De Sankt Pauli fans zaten dichtbij en zongen 90 minuten lang.

 

De wedstrijd was best leuk met wat kansen en al snel een doelpunt voor Heerenveen. Er werden ook nog 2 doelpunten afgekeurd en Sankt Pauli scoorde nog een keer. Na de wedstrijd kreeg ik een high-five en handtekeningen van verschillende spelers van zowel Sankt Pauli als Heerenveen. We sloten, na een broodje frikandel, een foto met de mascotte en een aantal handtekeningen een leuke wedstrijd af en ik heb het stadion van sc Heerenveen bezocht. Op naar FC Twente.