Stadion: Sportpark Denoek

Toeschouwers: 150

Competitie: Vriendschappelijk

Uitslag: 1-1

Precies 5 maanden geleden liep ik de Galgenwaard in voor mijn laatste wedstrijd voor Corona. FC Utrecht gaf toen een gala voorstelling weg tegen Sparta en won met 5-1. Vandaag gingen we naar een oefenwedstrijd tussen 3e divisie ploeg Hoek en het Belgische KVC Winkel Sport. Vanwege de hoge temperatuur was de wedstrijd verplaatst van de middag naar de ochtend. Ondanks dat was het voor de wedstrijd al 30 graden.

Na het betalen van een paar euro konden we naar binnen. Er mochten maximaal 250 mensen naar binnen, maar die waren er bij lange na niet. Met kruisjes op de boarding werd aangegeven waar je mocht plaatsnemen. Wij stonden in de schaduw, zonder iemand in de buurt, dus we hadden de ruimte. De temperatuur en het warme kunstgrasveld kwamen het spel niet ten goede. Er werd aan beide kanten veel rondgespeeld, maar echte serieuze aanvallen lieten de eerste 15-20 minuten op zich wachten. Uiteindelijk was het Hoek die 1-0 maakte. Een rebound werd door de spits van Hoek, al zittend, met een halve omhaal in de goal gewerkt. De 1-1 ongeveer 15 minuten later mocht er ook zijn. Een voorzet van rechts werd door de nummer 9 van Winkel Sport, met een mooie volley binnen gewerkt.
De rust werd gehaald met 1-1 en na de rust wisselden beiden elftallen heel veel door, waardoor er twee nieuwe elftallen op het veld stonden. Er waren voldoende drinkpauzes en de 2e helft ook wat kansen, maar met de zon die steeds feller werd, ging het tempo er ook meer uit en werd er niet meer gescoord. Ik verheugde me op het strand later vandaag, maar was blij dat ik na 5 maanden eindelijk weer een keer een wedstrijd had kunnen bezoeken.