Stadion: Sportpark Zoudenbalch
Toeschouwers: 374

Competitie: Keuken Kampioen Divisie

Uitslag: 0-1

Met mijn vader en mijn broertje reden we naar Sportpark Zoudenbalch, waar de wedstrijd van Jong FC Utrecht tegen Emmen zou zijn. Jong FC Utrecht is de competitie goed begonnen en Emmen wil weer promoveren, dus het kan een leuke wedstrijd worden. In de regen liepen we naar de kantine en aten we een broodje. We gingen op de tribune zitten toen ook nog een vriendje van mij, met zijn vader en zusje, kwam.

We zaten op rij 3 en zagen alles goed. Er waren ongeveer 100 supporters uit Emmen meegekomen. De meesten stonden achter de goal in de stromende regen. Nadat iedereen daar, ondanks poncho's drijfnat was, zongen ze: "Alles is hier k*t, behalve wij". Ik moest er wel om lachen.  De wedstrijd zelf ging op en neer, zonder echt grote kansen in de eerste helft. Een paar minuten voor rust, werd er ineens gescoord door Emmen, uit een corner. Ondanks dat Jong FC Utrecht nog op zoek ging naar een gelijkmaker, bleef het uiteindelijk 0-1 en konden de bezoekers en hun supporters, met een goed gevoel de bus in, terug naar Emmen.

De linksback van Jong FC Utrecht, Arthur Zagre, speelde echt een lekkere wedstrijd. Ik ben benieuwd of ik hem over een paar jaar nog een keer in De Galgenwaard ga zien.