Stadion: De Herdgang

Toeschouwers: 300

Competitie: Keuken Kampioen Divisie

Uitslag: 1-6

Vandaag reden we naar De Herdgang voor de wedstrijd Jong PSV-Excelsior. Het was voor beide ploegen de eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2020-2021. Ik was al vaker op De Herdgang geweest, bij trainingen van PSV en de Open Dag. Een wedstrijd had ik nog nooit gezien, maar vandaag dus wel.

Vanwege Corona was de toegang iets strenger dan normaal. Er mochten sowieso maar maximaal 320 mensen naar binnen. Bij de ingang moesten we vragen beantwoorden en moesten we onze handen desinfecteren. Na binnenkomst konden we verder naar de tribune waar stewards precies zeiden waar je moest lopen en uiteindelijk moest zitten. We hadden een prima uitzicht, dichtbij het veld en doordat je niet mocht schreeuwen, zingen en juichen, kon je de spelers ook erg goed horen. De wedstrijd begon vrij snel, nadat we zaten. Bij PSV stonden niet veel bekende spelers op het veld, omdat PSV 1 in Duitsland was en ook jeugdspelers had meegenomen. Ledezma was er wel. Hij is 1 van de grootste talenten van PSV.

Ook Ledezma kon niet voorkomen dat PSV na 5  minuten al met 0-1 achter stond. Met de rust was het al 0-2 voor Excelsior en Ledezma was er toen al niet meer bij, omdat hij geblesseerd uitviel. Na de rust ging Excelsior door en na mooie aanvallen, een eigen doelpunt en veel wissels stond de einduitslag van 1-6 op het bord. Er moet nog veel gebeuren voordat deze jongens in PSV 1 staan, maar dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik ze al heb zien spelen!