Stadion: Ciudad de Valencia

Toeschouwers: 11.403

Competitie: Copa del Rey

Uitslag: 3-2

Op de laatste dag van onze trip naar Valencia, ging ik naar de Copa del Rey wedstrijd tussen Levante UD en Getafe. Dit is de Spaanse beker. Levante speelt in de Segunda Division en Getafe in La Liga. Het zou dus bijzonder zijn als Levante zou winnen vanavond. We namen de taxi naar een winkelcentrum wat tegen het stadion aanlag. Hier liepen we wat rond en zagen we al veel Levante supporters. We kochten daarna een sjaal in de shop en gingen snel naar binnen. Het stadion kenden we, want we waren hier een paar dagen eerder al geweest. In de avond en met publiek zag het er echter wel anders uit.

We zaten achter de goal, met een goed uitzicht. Om ons heen aten alle fans een soort zonnebloempitten, waardoor er overal 'afval' op de grond lag. Na de warming-up was er een minuut stilte voor Pele, die enkele dagen eerder was overleden. In het half gevulde stadion was er, na het begin van de wedstrijd, een redelijk tamme sfeer, net zoals de wedstrijd die niet heel bijzonder was. Levante had meer balbezit, maar beide teams hadden weinig kansen. Na een fout van Levante, maakte Getafe voor rust wel de 0-1 en dat was ook de ruststand.

Vrij snel na de rust, maakte Levante 1-1 en gingen de mensen er in geloven. Dit geloof was echter een minuut later weer weg, doordat Getafe de 1-2 scoorde. Ondanks dat bleef het publiek er wel achter staan en bleef Levante de ploeg die steeds in de aanval was. Dit werd beloond met de 2-2. Deze stand was het na 90 minuten ook nog. Er kwamen 3 minuten blessuretijd bij en als er niet gescoord zou worden, dan zou er verlenging komen. Levante kreeg nog een corner, waaruit ze scoorden....3-2!!! Iedereen in het stadion werd gek, de mensen dansten en zongen. Na de goal moest er nog wel afgetrapt worden. Ondanks dat de blessuretijd al lang voorbij was liet de scheidsrechter nog even doorgaan en werden er nog 2 gele en een rode kaart uitgedeeld bij een opstootje. Dit mocht de pret niet drukken, want even later floot de scheids af en had Levante gewonnen van La Liga club Getafe!