Bayer Leverkusen - Freiburg

Stadion: BayArena

Toeschouwers: 29.032

Competitie: Bundesliga

Uitslag: 1-1

 

In april ben ik een paar dagen in Duitsland geweest om voetbal te kijken. Vandaag gingen we op 1 dag op en neer naar Duitsland en wel naar Bayer Leverkusen tegen Freiburg. Na 2 uur rijden was daar ineens het indrukwekkende stadion van Bayer Leverkusen. Van buiten zag het er veel groter uit dan dat het van binnen was en dat kwam vooral door de ronde dakconstructie. Nadat we de auto hadden geparkeerd liepen we in 10 minuten, langs de jeugdacademie en de trainingsvelden, naar het stadion.

We zaten op de Westtribune, vlakbij de Nordkurve, met de fanatieke fans. Naast ons stond een grote camera van de Bundesliga. Het uitzicht was prima, de sfeer was goed en met 29.000 mensen was het stadion aardig vol.

 

De wedstrijd begon en was erg leuk om naar te kijken. Al heel snel was het 0-1 en daarna zagen we ballen op de lat, de paal en uiteindelijk ook nog een doelpunt. De wedstrijd was tot het einde spannend en het bleef 1-1.  Met een sjaal, een Duitse worst en een mooie herinnering reden we terug naar huis. Dit stadion stond 'op mijn lijstje' en het was het bezoek zeker waard!