Monopoli - Potenza

Stadion: Vito Simone Veneziane

Toeschouwers: 2.500

Competitie: Serie C

Uitslag: 3-0

 

Monopoli kende ik tot voor kort vooral van het bordspel. Nu waren we op vakantie in Italië en sliepen we in dit plaatsje. De voetbalclub die hier speelt, AC Monopoli, speelt in de Serie C. Ze moesten thuis tegen Potenza en wij zijn er naartoe geweest.

Vanuit het centrum liepen we naar het stadion en kochten we kaartjes. We liepen helemaal om het stadion heen om naar binnen te gaan. We wilden alleen nog een sjaal kopen en de stewards zeiden dat we terug moesten lopen, omdat de shop daar was. We liepen weer om het stadion heen, maar niemand wist waar de shop was. Verschillende mensen wezen ons de weg, maar helaas zagen we geen shop. Uiteindelijk liepen we maar richting onze tribune en wat zagen we daar.......de shop. Ik kocht een sjaal en toen liepen we naar binnen.

 

Het stadion was oud, maar had wel nieuwe stoeltjes. Wij zaten aan de lange zijde, vlakbij de fanatieke supporters die zichzelf "Badboys" noemden. Ze hadden trommels en vlaggen en zongen de hele wedstrijd. Er was een super gave sfeer, helemaal voor zo'n kleine club. Zelf stond ik tussen de fans en kreeg ik een vlag van de Badboys. Hier heb ik de hele 2e helft mee gezwaaid. We hadden ook reden voor een feestje, want Monopoli won met 3-0 van de koploper, Potenza.

 

Direct na de wedstrijd vierden de spelers een feestje met de fans en stond ik vooraan, toen iedereen nog 1 x ging zingen, dansen en trommelen. Het was een hele gave sfeer, die ik niet had willen missen.