CD Nacional

Stadion: Estadio da Madeira

Capaciteit: 5.100

Datum: 17 oktober 2021

Tijdens onze vakantie op Madeira, sliepen we een paar nachten op Funchal. Hier heb je meerdere Portugese profclubs, waarvan Maritimo en Nacional de bekendste zijn. Wij besloten om naar Nacional te gaan. Ten eerste vanwege de ligging bovenop een klif en ten tweede omdat Cristiano Ronaldo hier speelde en 'ontdekt' is. Ook speelde de jeugd van Nacional een wedstrijd tegen Maritimo op de naastgelegen Cristiano Ronaldo Campus en daar gingen we ook kijken.

 

Een taxichauffeur bracht ons in 20 minuten naar boven, over de steile wegen. Hij parkeerde de auto op een heuvel naast het stadion, waar vandaan je zowel het hoofdstadion als de Cristiano Ronaldo Campus goed kon zien liggen.

Via een tunnel onder het veld konden we aan de andere kant van het stadion komen, waar je super goed naar binnen kon kijken. Er waren (maar) 2 tribunes en achter de goals was niets. Achter 1 goal lag een ravijn en achter de andere goal een trainingsveld. Na wat foto's te hebben gemaakt, liepen we naar de hoofdingang en daar werden we tegengehouden door de stadion beheerder. We konden niet naar binnen, vanwege Covid-19. Toen we vertelden dat we alleen binnen wilden kijken en wat foto's wilden nemen, toen liep de man met ons mee naar een hek, wat hij voor ons open deed. Ineens stonden we op de oude(re) hoofdtribune en konden we prima rondkijken. Het was helemaal gaaf, met de Atlantische Oceaan in de verte op de achtergrond. Cristiano Ronaldo had hier zijn eerste jeugdwedstrijden gespeeld, voordat hij naar Sproting Portugal ging en daarna naar Manchester United. Super om hier geweest te zijn!