Stadion: De Goffert

Capaciteit: 12.500

Datum: 15 november 2020

We waren vandaag al bij het stadion van FC Den Bosch en TOP Oss geweest. NEC was de afsluiter. Het stadion lag mooi in een bos aan de rand van een groot park. Vroeger was dit stadion rond en dat was goed te zien aan het pad wat om het stadion heen lag. Langs dit pad kwamen we ook nog langs De Eendracht, het trainingen- en jeugdcomplex van NEC.

 

Halverwege ons rondje om het stadion zagen we een oude stadionklok. In een boek (Het Stadioncomplex) heb ik gelezen dat hij achter de goal hing in de oude Goffert. Hij is bij de verbouwing ooit in een opslagruimte terecht gekomen, maar uiteindelijk gevonden en weer opgehangen. Hij hangt nu tegenover de hoofdtribune, waar wij hem tegenkwamen.

 

We liepen nog rond, maakten wat foto's en werden door iemand van de supportersvereniging binnengelaten, zodat we onder de tribunes konden doorlopen. Helaas waren de hekken naar het veld en de tribunes gesloten, waardoor we niet naar binnen konden. Ondanks dat konden we wel deels naar binnen kijken. Hier wil ik zeker wel een keer een wedstrijd zien! Tot kiek bij Enniesee.