Nederland - België

Stadion: Johan Cruijff Arena

Toeschouwers: 52.314

Competitie: Nations League

Uitslag: 1-0

De laatste wedstrijd van deze Nations League poule was tegen België in de Arena in Amsterdam. Het was ook de laatste wedstrijd voor de WK in Qatar. Ik ging met met een vriendje, zijn vader en mijn vader. We pakten de trein en stapten naast het stadion uit bij Bijlmer/Arena. Het was al druk en de meeste mensen waren uiteraard in het Oranje. We kochten een sjaal en liepen om het stadion heen naar de ingang van het stadion. Toen we binnen waren maakten we wat foto's en aten we een broodje.

Voor de wedstrijd zat de sfeer er al goed in. Er was een lichtshow en een fanfare en na de volksliederen kon de wedstrijd beginnen. Hazard, De Bruyne, Courtois, Van Dijk en Dumfries waren enkele van de topspelers die op het veld stonden. De wedstrijd was niet super bijzonder, maar het ging wel redelijk op en neer.

 

De 2e helft hadden vooral de Belgische fans het heel leuk. Ze zongen non-stop en zorgden voor een goede sfeer. Nadat Virgil van Dijk de 1-0 erin had gekopt, na een corner van Cody Gakpo, werd de sfeer in het stadion nog uitbundiger. De wedstrijd bleef niet heel bijzonder, maar de 1-0 overwinning maakte veel goed. Na de wedstrijd was er nog een huldiging voor Robin van Persie, Nigel de Jong en Ibrahim Afellay. Met deze huldiging sloten we een mooie avond bij het Nederlands Elftal af.