Nederland - Engeland

Stadion: Johan Cruijff Arena
Toeschouwers: 51.500
Competitie: Vriendschappelijke interland
Uitslag: 0-1

 

Wow. Mijn eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal. Ik reed met mijn vader naar Breukelen, waar we de trein pakten naar de Arena. Ik was nog nooit in de Arena geweest en nu ging ik naar een echt gave wedstrijd. We waren er al vroeg en er was veel te doen rondom het stadion. Ik kreeg eerst een sjaal met de logo's en de datum van de wedstrijd erop (die heel veel mensen heel gaaf vonden). Daarna ging ik op de foto met de beker van het Europees Kampioenschap uit 1988, terwijl ik mijn Van Basten shirt uit 88 aanhad.

Buiten had ik al een hotdog op met wat friet en binnen dronken we wat. We zaten op rij 1 achter de goal van Engeland en we zagen ze de warming up voor onze neus doen. Vardy, Sterling, Rashford, Alli en nog veel meer bekenden. De cameraman die achter het doel stond zag mij steeds dansen en springen en begon mij te filmen, waardoor ik op het grote scherm in de Arena kwam.

De wedstrijd was slecht, maar omdat we zo dichtbij zaten was het wel gaaf. Het was alleen heel erg koud. We gingen nog iets warms eten en mijn vader had koffie besteld, alleen maar zodat ik het warmer zou krijgen. Uiteindelijk zijn we even naar de EHBO gegaan en daar kreeg ik 2 heatpacks die ik in mijn zakken kon doen en zo heb ik toch de wedstrijd nog uit kunnen kijken.

Het was gaaf om het Nederlands Elftal voor het eerst te zien, maar ik was zo moe en koud dat ik ook weer blij was toen we thuis kwamen :).