Nederland  - Georgië

Stadion: Grolsch Veste

Toeschouwers: 7.500 (i.v.m. corona)

Competitie: Vriendschappelijk

Uitslag: 3-0

Een paar maanden geleden was ik voor het eerst in de Grosch Veste en nu ben ik er ook voor het eerst met een wedstrijd. Het Nederlands Elftal speelt hier zijn 'uitzwaaiwedstrijd'. Dit is de laatste wedstrijd voordat het EK begint. Wij waren ruim op tijd bij het stadion en konden de auto op een goede plek parkeren. We liepen rondom het stadion en zagen de bus van het Nederlands Elftal aankomen. Bondscoach Frank de Boer stapte als eerste uit. 

 

In het stadion zagen we de spelers het veld inspecteren, terwijl de tribunes steeds meer volliepen. Toen de wedstrijd begon, zat het stadion voor een kwart vol en dat was precies wat mocht vanwege corona. Al vrij snel kreeg Memphis een penalty, die hij erin schoot. We dachten even dat het een monsterscore zou worden, maar dat viel erg tegen.

 

Het werd uiteindelijk (maar) 3-0. Weghorst scoorde ook en kwam uit Twente, dus het publiek vond dat leuk en hij zelf natuurlijk ook. Na de wedstrijd kwamen de spelers nog 1 voor 1 het veld op en liepen ze een ereronde. Nu maar hopen dat ze op het EK ook zo makkelijk gaan winnen.