Paris St Germain - Stade Rennes

Stadion: Parc de Princes
Toeschouwers: 47.352
Competitie: Ligue 1.
Uitslag: 0-2


 

Toen mijn ouders zeiden dat we naar Parijs gingen in de voorjaarsvakantie, vroeg ik meteen of we een wedstrijd van Paris Saint Germain konden zien. Het stond (nog) niet in de planning, maar allebei mijn ouders vonden het een leuk idee en we kochten kaartjes. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen en het was bijna uitverkocht, maar via de fanclub van Paris Saint Germain konden we toch nog 4 kaarten kopen en zo gingen we met de metro naar het Parc des Princes.

Mijn vader had uitgezocht dat 1.5 uur voor de wedstrijd, de spelers aankwamen en over de rode loper het stadion in zouden gaan. Dit wilden we wel zien, maar toen we aankwamen stond het al 15 rijen dik en we zagen niets. Na een paar minuten kwam er een steward aan en die nam mij en mijn broertje mee naar voren, zodat we vlakbij de uitstapplaats van de bus stonden. 10 minuten later kwam de bus met politiemotoren aan en stapten de coach en spelers uit. Emery, de coach was de eerste en daarna volgde het team. Ik kreeg een high five van o.a. Rabiot, Mbappe en Kimpembe, maar ook Di Maria, Motta en Nkunku kwamen langslopen.

Hierna gingen we snel naar binnen en kochten we sjaals van PSG en kreeg ik een shirt van PSG van mijn vader. Het was een bijzondere wedstrijd, want het was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, maar ook nam Motta na 7 jaar afscheid. Motta  was de aanvoerder van PSG en alle fans stonden op de banken toen hij, door de erehaag van spelers, het veld op kwam. Cavani, Neymar, Silva, Dani Alves en Verratti, die allemaal niet mee konden doen, waren er wel bij om hun aanvoerder te eren voor de wedstrijd.

 

We zaten naast de Ultras en dat was meteen het hoogtepunt van 90 minuten, want de wedstrijd was heel slecht en los van een schot van Di Maria op de lat en 2 doelpunten van Rennes, viel er niets te beleven. De Ultras zongen en dansten de hele wedstrijd, ze staken vuurwerk af en hadden enorme vlaggen en spandoeken.

 

Na de wedstrijd was er een grote vuurwerk- en lasershow en werden alle bekers van dat jaar (Kampioenschap, Super Cup, Beker en 2e beker van Frankrijk) aan het publiek getoond en werd er een ereronde gelopen. Tegen 12 uur liepen we 15 minuten weg bij het stadion en pakten we uiteindelijk een taxi naar het hotel. Door verlicht Parijs reden we naar het hotel en droomde ik over alle sterren die ik zojuist gezien had.