Polokwane City

Stadion: Peter Mokaba Stadion
Capaciteit: 46.000
Datum: 21 april 2017    

                                                                                          Afbeeldingsresultaat voor logo polokwane city

Tijdens onze vakantie in Zuid-Afrika, kwamen we onderweg langs Polokwane (ook wel Pietersburg genaamd), de hoofdstad van Limpopo. Hier werd 1 van de 5 nieuwe stadions gebouwd voor de WK 2010. Toen dit gespeeld werd, was ik net geboren, maar mijn vader had me wel verteld over de stadions en de armoede in Zuid-Afrika.

We hadden al 2 uur gereden en zagen een heuvelachtig landschap met vel groen en weinig bebouwing. Toen we dichter bij de stad kwamen was het iets voller, maar vooral met hutjes. Het was extra raar om vanuit het niets het enorme stadion te zien opdoemen. Het stadion was erg modern, terwijl ze verderop niet eens een normaal huis hadden.

Mijn vader parkeerde de auto naast het stadion en al snel kwamen we erachter dat er een plaatselijke hardloopwedstrijd was in en rondom het stadion. We konden hierdoor even binnen kijken en dat was mooi meegenomen. In dit stadion werden o.a. Mexico-Frankrijk en Griekenland-Argentinië gespeeld. Het stadion en de tribunes moesten op een baobab boom lijken. Ondanks dat ik het mooi vond om te zien en het anders was dan alle stadions die ik heb gezien, kon ik die baobab erin niet ontdekken.

Na het WK wordt het nauwelijks bespeeld. Het oude Peter Mokaba stadion wat ernaast ligt is de thuishaven van de plaatselijke voetbalclub, Polokwane City. Alleen voor speciale wedstrijden en andere events wordt dit oude WK stadion gebruikt. Ik kan hem in ieder geval van mijn lijstje strepen.