PSV - AJAX

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 35.000
Competitie: Eredivisie
Uitslag: 3-0

 

 

PSV - AJAX! Al maanden geleden had mijn vader 4 kaarten gekocht voor PSV- Ajax. Wat hij op dat moment niet wist, was dat PSV uitgerekend deze wedstrijd tegen Ajax kampioen kon worden. Het leuke was dat mijn moeder en broertje ook mee waren en we het zo samen konden vieren.

We zetten de auto vlakbij het stadion neer en liepen ongeveer 5 minuutjes naar het stadion. Toen we aankwamen, reed er een hele mooie auto de parkeerplaats op (een Bentley) en hij stopte voor onze neus. Er kwam meteen bewaking aan en veel fotografen en toen stapte Memphis Depay uit de auto, die zijn oude ploeg kwam aanmoedigen.

In het stadion kregen we allemaal een vlag en er was veel muziek. Toen de wedstrijd begon vond iedereen het spannend, maar PSV was veel beter en het was snel 1-0. Toen het 2-0 was, wisten we bijna zeker dat we kampioen werden en bij de 3-0 konden we gaan feestvieren. Het was een super feest, met Guus Meeuwis, vuurwerk en alle spelers. Ook Maxi Romero, van wie ik het shirt aanhad (maar geblesseerd was) kwam een medaille ophalen. Het was super gaaf. Mijn eerste PSV-Ajax en meteen 3-0 winnen en kampioen worden. Dit was een dag om nooit te vergeten!