PSV - Ajax Bekerfinale

Stadion: De Kuip

Toeschouwers: 42.824

Competitie: KNVB Beker (finale)

Uitslag: 2-1

De bekerfinale 2022! Het is de eerste die ik meegemaakt heb. Nadat we een uur voor de parkeerplaats in Beverwaard hadden gestaan en de kaartjes hadden gekregen, konden we eindelijk in de tram naar het stadion. We liepen naar de PSV fanzone, waar we wat aten en dronken en om ons heen keken naar alle PSV supporters. Op weg naar het stadion hadden we alle bussen al gezien en ik was benieuwd hoe de sfeer binnen zou zijn.

In het stadion hadden we prima plekken en werd het snel voller. Bij de warming-up was er al een super sfeer bij de PSV supporters en toen de wedstrijd begon was er met veel fakkels en gezang nog meer support voor de mannen op het veld. De wedstrijd ging gelijk op. PSV scoorde, maar die werd afgekeurd en dat gebeurde later ook bij Ajax nog 2 keer. Na een 0-1 achterstand leek PSV even van slag, maar meteen na de rust scoorde PSV 2 keer. Net toen de 2e goal viel, kwamen er 'hooligans' van Ajax het vak in die wilden vechten. Er was geen fijne sfeer, maar gelukkig kwam er snel politie en ME en werden ze weggehaald.

We misten op die manier ongeveer een kwartier van de wedstrijd, omdat we meer op zij keken dan naar het veld. Na een tijdje werd het rustiger en ging het spel op en neer. Er waren kansen voor beide ploegen, maar uiteindelijk won PSV de Bekerfinale 2022. Het was een super feest in het stadion en later ook in de tram. Helemaal gaaf dat ik een paar jaar geleden PSV kampioen zag worden tegen Ajax en nu de beker zag winnen. Een mooie afsluiting van een heerlijke paasdag.