PSV - Ajax

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 35.000
Competitie: Eredivisie
Uitslag:
3-0

 

Daar waren we weer. Ongeveer 5 maanden geleden werden we kampioen tegen Ajax thuis, na een 3-0 overwinning en nu stond de volgende PSV-Ajax op het programma. We reden over een natte A2 met de auto naar het stadion. Na geparkeerd te hebben en 10 minuten te hebben gelopen, waren we bij het stadion, waar we even de clubshop in gingen.

 

Bij binnenkomst in het stadion was de sfeer al goed. We kochten een broodje frikandel en gingen naar onze plaatsen. Bij opkomst was er een mooie sfeeractie en dit sloeg over op de spelers. We moesten 20 minuten wachten op de eerste goal, maar meteen daarna viel de 2-0 en niet veel later de 3-0. Pereiro, De Jong en Lozano. Wat een feest. 3-0 na 45 minuten was wel heel bijzonder.

 

De 2e helft was niet bijzonder, maar de 3-0 bleef staan en doordat bij Ajax niet veel lukte bleef de sfeer er wel in. "Labyad komt nooit meer terug" werd meegezongen door het hele stadion en na het laatste fluitsignaal werd "van links naar rechts" ingezet. Dit moet Ajax wel bekend zijn voorgekomen. 2 x 3-0 verliezen in een paar maanden tijd doet pijn, maar voor ons was het weer een groot feest!