Stadion: Philips Stadion

Toeschouwers: 35.000

Competitie: Europa League

Uitslag: 2-1

De middag begon met een bezoek aan de Dutch Design Week. Hier bezochten we een expositie over de 'Retrofuture' in het Evoluon en zagen we bijzondere gebouwen, tentoonstellingen en een robot hond(!) op Strijp-S. Ongeveer 3 uur voor de wedstrijd gingen we even naar de shop en zochten we een terras in de buurt voor wat drankjes. Na een tijdje liepen we terug naar het stadion en wachtten we de spelersbus op. Deze stopte voor onze neus, waardoor we net geen mooie foto's konden nemen. De sfeer zat er al wel lekker in en na een hamburger en nog een drankje gingen we snel naar binnen.

Binnen zagen we de warming-up. Arsenal kwam als eerste het veld op met Gabriel Jesus, Xhaka, Saka, Odegaard en Martinelli. Dat zijn natuurlijk wel een paar toppers, maar PSV had Luuk de Jong en Madueke weer terug, al begonnen die beiden op de bank. Na een lichtshow kwamen de spelers op en kon de wedstrijd beginnen. PSV was zeker niet slechter en kwam er meer en beter uit dan een week eerder in London. Halverwege de eerste helft scoorde Gakpo en het stadion ontplofte. Het bleek helaas buitenspel. Richting het einde van de eerste helft scoorde Xavi Simons, maar die goal werd ook afgekeurd.

In de rust kwam Luuk de Jong erin. Hij bleek de man die we nodig hadden, want met een assist en een (kop)goal uit een corner, stond PSV ineens met 2-0 voor. Ze hadden nog een keer moeten scoren, maar de kopbal van Luuk ging net voorlangs. Gakpo scoorde nog wel, maar voor de 3e keer vanavond was het buitenspel. Arsenal drong aan het einde nog even aan, maar een echt slotoffensief zat er niet meer in. Verdiend winnen van de huidige nummer 1 in de Premier League is gaaf en het feestje in het stadion paste daarbij. Benieuwd naar de volgende rond van PSV in de Europa League.