Stadion: Philips Stadion

Toeschouwers: 32.000

Competitie: Eredivisie

Uitslag: 4-1

De eerste wedstrijd van seizoen 2022-2023 speelde PSV thuis tegen FC Emmen. Er waren weinig plaatsen meer beschikbaar toen we de kaarten kochten en dus zaten we op GG. Eenmaal in het stadion bleek het echter lang niet vol te zitten. Het was een echte zomeravond en iedereen had er zin in. We zagen Hans Kraay van ESPN een interview doen met Ruud van Nistelrooy en liepen daarna naar onze plaatsen.

De wedstrijd begon slecht, zoals zomeravondvoetbal, maar met de rust was het wel 3-0, o.a. door een bizar eigen doelpunt. Alle 3 de doelpunten vielen wel aan onze kant, dus dat was mooi. Gakpo had de eerste helft gescoord en deed dat nu nog een keer. Na de 4-0 ging de focus op de wedstrijd tegen Monaco van komende dinsdag. Emmen scoorde nog een keer en er was niet veel meer aan, maar het seizoen was begonnen en ik was erbij.