PSV - Galatasaray

Stadion: Philips Stadion

Toeschouwers: 23.500

Competitie: Champions League

Uitslag: 5-1

 

Na meer dan 15 maanden niet in het Philips Stadion te zijn geweest, i.v.m. corona, kon ik eindelijk weer een wedstrijd van PSV kijken en het was meteen een belangrijke, in de voorronde van de Champions League. PSV moest spelen tegen Galatasaray en dat was een zware loting. Na een korte file onderweg, kwamen mijn vader en ik aan bij het stadion. Het was gaaf om weer terug te zijn en toen ik binnen kwam was het helemaal bijzonder. De Oost zijde was al aardig bezet en er werd al veel gezongen. We keken wat rond, aten een broodje en toen liep ik naar de rand van het veld, waar Schmidt net een interview kwam geven.

Toen de warming-up was stond ik ook vooraan en de sfeer werd steeds uitbundiger. Ik liep naar mijn plaats, terwijl mijn vader nog even met een bekende stond te kletsen. De spelers kwamen het veld op en het lawaai was super. 'Sweet Caroline' werd gezongen en de wedstrijd kon beginnen. Iedereen in het stadion was blij dat we weer een keer konden kijken en toen het na anderhalve minuut 1-0 werd door Zahavi, werd iedereen helemaal gek.

 

De wedstrijd was goed van PSV. Het werd 2-0, toen even 2-1 en daarna 3-1, 4-1 en 5-1. Zahavi scoorde 3 keer en Götze scoorde ook nog 2 keer. Deze mannen spelen al een jaar bij PSV, maar ik zag ze vandaag pas voor het eerst 'live'. Het was ook leuk dat Van Ginkel en Pröpper weer terug waren en een goede wedstrijd speelden. De ereronde was gaaf, de sfeer bleef goed (op een vechtpartijtje met Turkse supporters na) en ik was helemaal happy.

Na de wedstrijd zagen we voor onze neus nog TV interviews met Van Ginkel en Zahavi. Met die laatste kon ik zelfs nog even snel op de foto. Een lekkere sfeer, een 5-1 overwinning en gewoon het feit dat we weer een keer naar het stadion mochten, zorgden voor een perfecte avond!