PSV - Glasgow Rangers

Stadion: Philips Stadion

Toeschouwers: 35.000

Competitie: Champions League Play-Offs

Uitslag: 0-1

Wat een feest had moeten worden, eindigde in ellende. Toen we aankwamen in Eindhoven en op een kleine kilometer van het stadion de auto parkeerde, kwamen de kruiddampen van het vuurwerk ons als tegemoet. In de verte zagen we het stadion en de rode gloed van het vuurwerk ernaast. Na enkele minuten kwamen we bij het stadion, waar net de bus van Rangers aankwam en door vele supporters werd 'tegengehouden' en omsingeld. "We love you Celtic" klonk er uit vele kelen, waarna de spelers uiteindelijk de bus na een kwartier konden verlaten.

 

We aten een frietje, keken even in de shop en liepen uiteindelijk naar vak BB. De sfeer zat er al vroeg, goed in. Vlak voor de wedstrijd begon de Champions League hymne en daarna kon de wedstrijd beginnen. De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Rangers leek iets beter, maar PSV kreeg grote kansen. 

 

Na de rust kwam PSV, door een ongelofelijke blunder, met 0-1 achter en dat kwam later in de wedstrijd ook niet meer goed. PSV haalde weer geen Champions League en de sfeer van voor de wedstrijd was helemaal weg. Nu maar hopen op een mooie loting in de Europa League, want qua sfeer heb ik genoten.