Stadion: Philips Stadion

Toeschouwers: 23.500

Competitie: Europa League

Uitslag: 2-2

We gingen naar de eerste Europa League wedstrijd van PSV in dit seizoen. Het was ook mijn eerste wedstrijd in de Europa League. We konden de auto makkelijk parkeren en waren snel binnen. We aten een hamburger en keken naar de warming-up van beide ploegen. Bij Real Sociedad zag ik een paar bekende spelers, zoals Oyarzabal, Isak en David Silva. Van die laatste werd ook zijn naam omgeroepen bij de opstelling, maar hij speelde uiteindelijk niet, omdat hij geblesseerd raakte in de warming-up.

PSV scoorde 1-0 door Götze, maar 5  minuten later stond het 1-2. Na rust maakt Gakpo de 2-2 en kregen beide clubs nog kansen om te winnen. PSV raakte nog de paal en Real Sociedad stond alleen voor de goal, na een verkeerde terug speelbal van Boscagli. Helaas werd deze spannende wedstrijd niet gewonnen, maar de sfeer was (weer) super en we hebben mooie doelpunten gezien.