Rot Weiss Oberhausen - Wuppertaler SV

Stadion: Niederrhein Stadion

Toeschouwers: 2.861

Competitie: Regionalliga West

Uitslag: 2-1

 

Vandaag gingen mijn vader en ik naar de eerste van 3 wedstrijden (en 4 stadions) van onze roadtrip in Duitsland. Vanuit Utrecht reden we naar Oberhausen. Het was me nooit opgevallen, maar de borden met Oberhausen op de snelweg, staan er al vanaf Utrecht. We reden er in 1.5 uur naartoe en begonnen de dag bij het mega shoppingcomplex Centro, waarna we naar het stadion gingen.

Toen we in de avond de auto aan de overkant van het kanaal hadden geparkeerd, liepen we over een loopbrug naar het stadion en zagen we de lichtmasten al. We kochten 2 kaarten en maakten wat foto's. Eenmaal binnen kwamen we andere Nederlanders tegen die ook veel verschillende wedstrijden bezochten en vanavond dus deze.

 

Na een broodje worst en een drankje gingen we naar binnen en kon ik op de foto met de mascotte van de club. We zaten vlakbij de fanatieke aanhang en die maakten het leuk, net zoals de mascotte die maar bleef clownen.

 

De wedstrijd zelf was slecht. Het was laat en koud en bij 0-0 aan het begin van de 2e helft zijn we naar de auto gegaan. Achteraf bleek Rot Weiss Oberhausen met 2-1 te hebben gewonnen. Morgen naar MSV Duisburg en Schalke 04. Dat zijn echt grote stadions, maar het stadion van Rot Weiss Oberhausen, mocht er zeker ook zijn. Met de indrukwekkende lichtmasten, de nieuwe overdekte staantribune achter de goal en de oude klok boven de tribune, was het zeker de moeite van een bezoek waard!