Stadion: Veltins Arena

Toeschouwers: 61.842

Competitie: Bundesliga

Uitslag: 1-2

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt was de wedstrijd waar mijn vader een tijd geleden kaartjes voor had gekocht. Dat we een dag eerder naar Rot Weiss Oberhausen zouden gaan en deze ochtend naar MSV Duisburg, dat wisten we toen nog niet. Vanuit Duisburg reden we naar Gelsenkirchen en ondanks wat drukte bij de afslag op de snelweg, konden we redelijk snel bij het stadion parkeren.

We liepen 5 minuten en zagen het stadion opdoemen. MSV Duisburg had een mooi stadion, maar dit was zo indrukwekkend. Alles was blauw toen we binnenkwamen. Het geluid was enorm en de Nordkurve, waar de echte supporters zaten, was al helemaal gevuld. We aten en dronken wat en zochten toen onze plaatsen. In het uitvak zaten duizenden fans van Eintracht Frankfurt, maar ook in ons vak zaten er veel.

Na het clublied en de opkomst van de spelers kon de wedstrijd beginnen. Met Willems en De Guzman stonden er 2 Nederlandse spelers in het veld en Stevens was de Nederlandse trainer. Haller deed niet mee bij Eintracht Frankfurt, maar wel Rebic, Jovic en Kostic. Frankfurt was de eerste helft veel beter en maakte al snel 0-1. Schalke deed echter voor de rust iets terug en het was 1-1....Danke! Bitte! De 2e helft ging op en neer en het leek een gelijkspel te worden. De Nordkurve zorgde voor de sfeer en de mensen waren blij met een punt. In de 92e minuut werd het echter een penalty voor Frankfurt, nadat de VAR dit gezien had. Er was veel gedoe en het duurde 5 minuten voordat hij genomen werd. Hij ging erin en Schalke 04 verloor met 1-2. Echt zuur en Huub Stevens ging uit zijn dak, toen de scheidsrechter meteen na de penalty affloot.

De spelers lagen verslagen op de grond, maar de Nordkurve begon te zingen en klappen en hielden niet meer op. Heel mooi dat ze zo achter hun ploeg bleven staan. Dit was wel 1 van de mooiste stadions waar ik in mijn leven geweest ben en de fans waren ook fantastisch!