Stadion: Sportpark de Kuil

Toeschouwers: 200

Competitie: Hoofdklasse

Uitslag: 2-1

Vandaag het Beeld- en geluid museum in Hilversum gecombineerd met een wedstrijd in de hoofdklasse, SDO - Alphense Boys. Na aankomst kochten we een kaartje en aten we een hamburger en een broodje bal. Vanuit de kantine had je een mooi uitzicht op het veld, maar voor de wedstrijd gingen we toch maar naar buiten.

Voor een amateurclub zag het er leuk uit met vlaggen, een balsponsor en een tribune met daarnaast een terras voor de vaste fans (de 5e colonne). Er stond veel wind, waar beiden ploegen lang aan moesten wennen. Ondanks dat stond het in de 3e minuut al wel 1-0 voor de thuisploeg. De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer, maar de ruststand bleef 1-0.

De 2e helft begon Alphense Boys sterker en halverwege de helft kregen ze een penalty. Deze werd echter gemist. Het leek er een tijd op dat het 1-0 zou blijven, maar 2 doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd zorgden voor een 2-1 overwinning van SDO. De laatste goal van SDO was een schitterende vrije trap in de 90e minuut. Mede door de gure wind, was ik blij dat het afgelopen was, maar ik ben blij dat ik deze hoofdklasse wedstrijd van dichtbij heb mogen zien (en voelen, omdat ik 4 x de bal mocht pakken achter het doel 😀).