Spakenburg - Scheveningen

Stadion: Sportpark de Westmaat, Spakenburg 
Toeschouwers: 1.100
Competitie: 2e Divisie
Uitslag: 3-2

 

 

Mijn vader en ik reden op deze zaterdag spontaan naar Spakenburg om naar de wedstrijd Spakenburg tegen Scheveningen te gaan kijken. Bij aankomst stond er dat alle plaatsen op de tribune waren uitverkocht. We betaalden €10,- met zijn tweeën en gingen achter de goal op de onoverdekte staantribune staan.

 
De wedstrijd was een paar minuten bezig en we hadden de 1-0 gemist. We zagen wel vrij snel de 1-1 en daarna de 1-2. De 40 fans van Scheveningen lieten zich even horen en zo gingen we de rust in. Een wonderschoon doelpunt, na een afgeslagen corner, zorgde voor de 2-2 en gejuich op de tribune. Een penalty voor de thuisclub zorgde uiteindelijk voor de 3-2 overwinning. Ik vond het gaaf dat we zo dichtbij konden komen, terwijl we afgelopen week bij PSV heel hoog zaten.

 
Teruglopend naar de auto, liepen we nog een rondje over het sportpark van IJsselmeervogels en zag ik de tribunes daar. Ik heb veel gehoord over de derby IJsselmeervogels-Spakenburg en ik ga daar zeker nog een keer naartoe.