Telekom Cup 2017

Stadion: Borussia Park, Mönchengladbach
Toeschouwers:
42.000
Datum:
15 juli 2017
In de zomervakantie gingen we naar een toernooi in Duitsland. Ik was nog nooit bij een wedstrijd in Duitsland geweest. Het toernooi was in het Borussia Park, het stadion van Borussia Mönchengladbach. Het was een eind rijden, maar na 1.5 uur rijden waren we er. We konden dichtbij parkeren en waren toen snel in het stadion, waar we mooie plaatsen hadden achter de goal.

 

Aan het toernooi deden Borussia Mönchengladbach, Bayern München, Hoffenheim en Werder Bremen mee. De teams speelden steeds 45 minuten tegen elkaar. De eerste wedstrijd was Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen. Daarna speelden Bayern München tegen Hoffenheim. De eerste wedstrijd vond ik leuk, maar het werd 0-0 en ze moesten penalties nemen. De 2e wedstrijd was een stuk leuker, helemaal omdat daar grote sterren mee deden.


Neuer, Robben en Boateng waren geblesseerd, maar o.a. Lewandowski, Muller, Tolisso, Coman, Thiago Alcantara, Ribery en Hummels speelden wel. Het was ook de eerste wedstrijd van James Rodriguez in het shirt van Bayern. Lewandowski maakte met een halve omhaal het mooiste doelpunt van het toernooi en bezorgde Bayern de winst. Ribery leek wel op een circusartiest toen hij op de bal ging staan. Het ging alleen niet helemaal goed, wat voor een grappig moment zorgde.

Tussen de wedstrijden door liepen we wat rond en aten we lekkere Duitse hotdogs. Mijn eerste ervaring in een Duits stadion was bijzonder, door de vele wedstrijden, de goede spelers en het vermaak tussen de wedstrijden. Een wedstrijd bekijken in Duitsland is zeker voor herhaling vatbaar.