Uerdingen - SW Essen

Stadion: Grotenburg Stadion

Toeschouwers: 1.876

Competitie: Oberliga Niederrhein

Uitslag: 4-4

KFC Uerdingen stond vandaag op het programma. Vroeger was dit een bekende club, maar door veel schandalen, zijn ze een paar keer gedegradeerd. Ze speelden ook enkele jaren niet in hun eigen stadion, maar sinds 2022 waren ze weer terug. Een kleine, maar fanatieke kern supporters zorgt vaak voor sfeer in het grote stadion.

 

Vandaag speelden ze tegen Schwarz Weiss Essen. Wij waren al vroeg aanwezig. Drie van de vier tribunes waren afgesloten, vanwege de veiligheid of verbouwing. Alle supporters zaten hierdoor op de hoofdtribune. Wij kochten wat te eten en een sjaal en liepen de tribune op. Hier hing een groot spandoek: "Keine lust, kein support". De fanatieke aanhang bleek de inzet van de spelers niet te waarderen en bleef daarom (deels) weg. De 1876 mensen die wel de weg naar het stadion hadden gevonden, kregen in ieder geval waar voor hun geld. 

 

In 98 minuten zagen we 8 doelpunten, die eerlijk verdeeld werden. Het laatste doelpunt, van de uitploeg, viel in de 98e minuut, terwijl er maar 5 minuten blessuretijd waren. Er was ook een zware blessure, er waren 2 rode kaarten en ondanks dat de 'ultras' er niet waren was er (zeker de 2e helft) een leuke sfeer. De wedstrijd had, door de late goal van Schwarz Weiss Essen, een minder leuk einde, maar al met al was het een mooie dag.