Stadion: Gelredome

Toeschouwers: 14.113

Competitie: Eredivisie

Uitslag: 4-2

Vitesse tegen Heerenveen was deze zondag de wedstrijd van 12.15 uur. Rond half 11 reden we naar Arnhem, waar we een klein uur later de auto naast het stadion neerzette. We kochten een kaartje op de oosttribune en gingen snel naar binnen. Vanwege storm Dennis was het dak dicht. Het stadion leek op een grote zaal (wat het eigenlijk ook was) en dat was best apart. We keken wat rond, aten een broodje en toen zochten we onze plaatsen.

Nadat de adelaar door het stadion had gevlogen, kon de wedstrijd beginnen. Er waren vanaf het begin veel kansen en na een kwartier stond het al 2-0 voor Vitesse. Linssen en Matavz hadden gescoord en het had ook al 3-0 of 4-0 kunnen staan.

Voor de rust scoorde Heerenveen ook nog 2 keer en met de rust was het gelijk. Na de rust begon het slordig, maar daarna waren er weer 2 goals van de thuisploeg en zo eindigde de wedstrijd in 4-2. Een penalty, gegeven na ingrijpen van de VAR, was daarbij het laatste doelpunt. De sfeer was matig, want de supporters waren erg stil. Er werd weinig gezongen en daardoor kon je zelfs de spelers regelmatig horen. Ondanks dat, een leuk bezoek aan een apart stadion, met veel doelpunten.