Stadion: London Stadium

Toeschouwers: 58.199

Competitie: FA Cup

Uitslag: 0-1

Vandaag gingen we naar West Ham United. Het was een kado voor mijn 10e verjaardag en mijn eerste ervaring in Engeland. Na 's ochtends de stad bekeken te hebben, gingen we rond 1 uur naar het stadion om de kaarten op te halen. We kochten een hotdog en een burger en keken rond in de shop. Hier kreeg ik een certificaat, van mijn 1e West Ham wedstrijd ooit.

We waren al vroeg in het stadion en zagen het langzaam vollopen. Het was een mooi en vooral groot stadion. We zagen de warming-up, ik ging op de foto met de mascotte en toen kon de wedstrijd beginnen. Dat doen ze bij West Ham door duizenden zeepbellen het stadion in te schieten en het lied 'blowing bubbles in the air' te zingen. Dit was een indrukwekkend begin van de wedstrijd.

De wedstrijd zelf begon in het voordeel van West Bromwich Albion, die 5.000 fans hadden meegenomen. Ze kregen al vroeg een paar kansen en na 9 minuten scoorden ze al 0-1. De hele 1e helft bleven zij beter en toen het rust was werd de thuisploeg uitgefloten door de eigen fans.

In de rust had West Ham 3(!) wissels. Ondanks dat West Brom zich liet terugzakken en ze ook nog een rode kaart kregen, kon West Ham geen doelpunt meer maken en zo zagen ruim 58.000 toeschouwers (waarvan er aan het einde al veel weg waren) dat de thuisploeg werd uitgeschakeld door een ploeg uit een divisie lager. West Ham staat er in de Premier League slecht voor en West Brom staat 1e in de Championship, dus misschien is het volgend jaar wel andersom.

Ik heb een mooie eerste ervaring met voetbal in Engeland gehad en dat smaakt zeker naar meer.