Stadion: De Galgenwaard, Utrecht

Toeschouwers: 19.005

Competitie: Eredivisie

Uitslag: 2-2

De wedstrijd die ik het vaakst heb gezien is FC Utrecht - PSV. Dit was de 4e keer dat ik een confrontatie tussen deze 2 teams bijwoonde. Deze keer ging ik met mijn vader, mijn broertje, een vriendje en zijn vader. Het regende onwijs toen we bij het stadion aankwamen, maar we konden de auto in de parkeergarage naast het stadion zetten en kwamen zo droog binnen.

We dronken wat, aten een broodje frikandel en liepen Vak-Q binnen waar we zaten. We hadden mooie plekken op de middenlijn, waar we pas geleden bij FC Utrecht-Heracles ook een keer hadden gezeten. We keken vooral naar PSV tijdens de warming-up en zagen dat zowel Lozano als Bergwijn, die beiden vorige week geblesseerd waren, meespeelden.

De wedstrijd begon, maar na 20 minuten stond PSV met 2-0 achter. FC Utrecht counterde en zo kon PSV aan de bak. Ze deden dit ook en kregen in de 2e helft kansen. Luuk de Jong maakte 2-1, maar na 83 minuten geloofden we het wel en gingen we naar de auto. Op de radio in de auto hoorden we dat het 2-2 geworden was. In de blessuretijd had PSV nog een penalty tegen moeten krijgen, maar zelfs met de VAR werd die (gelukkig) niet gegeven. Na vorig jaar 1-7 en vorige week een 5-0 winst tegen Fortuna Sittard, viel dit een beetje tegen, maar het was wel een goede sfeer bij de mensen om mij heen. Als PSV dan toch punten moet verliezen, dan maar tegen FC Utreg!