Stadion: De Adelaarshorst

Toeschouwers: 8.412

Competitie: Keukenkampioen Divisie

Uitslag: 1-1

Mijn eerste wedstrijd van 2020 was net zoals in 2019 een wedstrijd in de Keukenkampioen Divisie. Vorig jaar was het Jong FC Utrecht - Jong AZ. Vandaag was het Go Ahead Eagles - Almere City.  We parkeerden de auto vlakbij het stadion. Het stadion ligt middenin een woonwijk en dat maakt het zo bijzonder. We liepen in een paar minuten naar de ingang en zagen onderweg al een spandoek met Vakkie 13 bij een huis hangen. De hoofdingang is op de Vetkampstraat en de hoek tussen de hoofdtribune en de Vetkamptribune is echt 'historie'.

We haalden de kaarten en ik kocht een sjaal en zag de Adelaar van Go Ahead. We liepen naar de overkant, waar we op de IJsseltribune plaatsnamen. We keken eerst de warming-up aan de rand van het veld en daarna gingen we zitten in Vak 10. We zaten vlakbij de fanatieke fans achter de goal en dat zorgde voor een goede sfeer met veel geluid.

Zowel de eerste-, als de tweede helft waren er meerdere hele grote kansen. Het had na 70 minuten wel 4-4 kunnen staan, maar het was nog 0-0. Er kwamen gelukkig wel 2 doelpunten. Eerst 0-1 voor Almere en een hele snelle 1-1 zorgden voor een spannend slot. Ook in de laatste minuten waren er weer heel veel kansen, maar de 1-1 bleef op het bord staan.

Het was een mooie aftrap van het 2020 jaar. De Adelaarshorst is een gaaf stadion, de sfeer was goed en de wedstrijd was top. Go Ahead Eagles is zeker voor herhaling vatbaar.