IJsselmeervogels - Spakenburg

Stadion: Sportpark de Westmaat

Toeschouwers: 7.500

Competitie: Tweede Divisie

Uitslag: 1 - 1

 

Derby dag! Toen ik 2 maanden geleden bij Spakenburg - Scheveningen was, zei ik al dat ik een keer naar de Rooien tegen de Blauwen wilde gaan en nu was het al zover. Samen met mijn vader, een vriendje en zijn vader reden we richting Spakenburg. Na een korte wandeling kwamen we ruim op tijd bij het sportpark aan.

 

Bij de ingang stond de Spakenburgse viskraam en de fanshop van IJsselmeervogels. Helaas waren de derbysjaals al uitverkocht. We hadden nog veel keuze om een mooi plekje uit te zoeken en het werd een plaats in de zon op de overdekte staantribune. We kochten nog wat lekkers en wachten op de aftrap. Er waren inmiddels 7500 toeschouwers en de fanclub van IJsselmeervogels had een leuke sfeeracties met mannen in pakken die vlaggen zwaaiden en rood-witte slierten het veld in schoten. Het opruimen ging iets minder enthousiast, waardoor de wedstrijd 5 minuten later begon, maar uiteindelijk konden ze van start.

 

Het was geen hele goede wedstrijd, maar er was wel veel spanning. IJsselmeervogels maakte 1-0 en iedereen werd gek. Dansen, springen en veel geschreeuw zorgde voor een mooie sfeer. Spakenburg maakte alleen redelijk snel gelijk en zo gingen we rusten. Na de rust leek er niets aan de hand toen een speler van IJsselmeervogels ineens een rode kaart kreeg, doordat hij een kopstoot gaf. Spakenburg werd wat sterker, maar ook Ronald Koeman en Willem van Hanegem, zagen dat het 1-1 bleef.

 

Binnenkort ga ik weer naar een echt stadion tijdens PSV-Fortuna Sittard, maar om deze derby een keer mee te maken was echt kicken!