Stadion: De Kuip, Rotterdam

Toeschouwers: 47.000

Competitie:  Nations League

Uitslag: 2-0

Samen met mijn vader en 2 vriendjes met hun vader, gingen we naar Nederland-Frankrijk. De wedstrijd was in De Kuip en daar was ik nog nooit geweest. Veel mensen zeggen dat dit het mooiste stadion van Nederland is, dus ik was erg benieuwd.

Onderweg was er heel veel file en toen we vlakbij het stadion de auto wilde parkeren, was het nog veel erger. We hebben er 2 uur over gedaan om in het stadion te komen, terwijl 50 minuten normaal was. We kwamen er in ieder geval en aten een lekker broodje frikandel en dronken wat. We hadden super mooie plaatsen achter de goal en zo kon ik een aantal sterren zoals Griezmann, Mbappe, Giroud en Matuidi van dichtbij zien. De spelers van het Nederlands elftal had ik al eens gezien bij de wedstrijd Nederland - Engeland.

Bij de opkomst van de spelers was er een groot spandoek, waarop je een (Nederlandse) leeuw een (Franse) haan zag grijpen. Dit gebeurde uiteindelijk in de wedstrijd ook. Heel veel mooie kansen, goede aanvallen en een 2-0 overwinning. Tijdens de wedstrijd deden we de wave, werd er gezongen en aten we nog wat. In de rust liepen we naar het veld waar Tom Egbers van Studio Sport een interview had met Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk.

Toen we, na een gave wedstrijd, naar buiten liepen zagen we Touzani en mochten we met hem op de foto. De Kuip was heel gaaf en gelukkig bleven de lichten aan, omdat die 2 weken geleden waren uitgevallen. Al met al een mooie avond.