Volendam - Den Bosch

Stadion: Kras Stadion
Toeschouwers: 4.292
Competitie: Keuken Kampioen Divisie
Uitslag: 1-1

Vandaag reden we naar Volendam om de wedstrijd FC Volendam - Den Bosch te kijken. Het was een zondagmiddagwedstrijd om 12.15 uur en we waren er een half uur van tevoren. Onderweg regende het erg hard, maar eenmaal in de buurt van het stadion was het droog. We parkeerden tussen de touringcars van alle Chinese toeristen en liepen in 5 minuten naar het stadion.

Bij het stadion konden we niet pinnen (zoals eerder bij Den Bosch - Go Ahead Eagles) en zonder geld op zak kwamen we moeilijk binnen. Bij de plaatselijke supermarkt van Dirk van den Broek konden we wel pinnen en zo konden we enkele minuten voor het eerste fluitsignaal plaatsnemen op de Pé Mühren tribune.

 

Deze tribune, achter de goal, was druk bezet, vooral met veel jeugd en gezinnen uit het dorp. We konden gaan zitten waar we wilden en hadden een prima uitzicht. Na ongeveer 25 minuten wilden we een broodje bal en een broodje frikandel kopen. We liepen net naar beneden toen FC Volendam 1-0 maakte. Ondanks dat we zelf de goal niet zagen, was het enthousiasme om ons heen er niet minder om.

 

De 2e helft zaten we ergens anders. We kochten nog wat fris, zagen een matige wedstrijd en een redelijk rustig publiek, maar genoten wel van alles om ons heen. Een kwartier voor tijd gingen we weg, omdat we nog een andere afspraak hadden en we anders te laat zouden komen. We liepen net buiten en toen hoorden we de speaker omroepen dat het 1-1 geworden was. Het 2e doelpunt van de dag wat we misten.

Rustig reden we daarna terug en eenmaal thuis zagen we dat het 1-1 gebleven was. Gelukkig hadden we niet nog meer doelpunten gemist.  De ligging van het stadion was bijzonder, tussen de huizen. De wedstrijd en de fans matig, maar al met al wel weer een leuke middag.